top of page

SPROUT

Sprout combineert een goed geïsoleerde basis met een ruime kas: dat levert betaalbare vierkante meters, energetische voordelen en extra woongenot op. We bieden keus uit een aantal compacte basismodellen tot vijftig vierkante meter en grotere modellen die we samen met jou op maat maken. 

Marcel en Monique

Ruime veranda en vide met wenteltrap

Tanja en Jos

Ruime gezinswoning, minimale impact op de locatie

Lia

Artist's studio in de bossen

Cynthia en Glenn

gerecyclde dakpannen, lemen wanden en de additie van een kas

Marion

Compacte Indigo met geïntegreerd keukenmeubel

Theunis en Birgit

?

Dunja

Onze eerste Indigo!

Kenneth en Carolien

Een kleine Indigo in een bijzonder Tiny House-wijkje

Sprout bestaat in de basis uit een solide woning waarin alle installaties, de badkamer, keuken, slaapplaatsen en opbergruimte zijn verwerkt. Dit volume wordt geprefabriceerd, per dieplader vervoerd en binnen mum van tijd neergezet. Het houtskelet wordt op een vast frame gebouwd en is met vlas geïsoleerd. Sprout kan op grote “schroeven” worden gefundeerd, die na eventuele verwijdering geen sporen achterlaten.

De basis
De additie van een ruime kas

Aan het basisvolume, de "warme schil", wordt op locatie een hybride extensie geassembleerd: de kas! Dit is een niet geïsoleerde ruimte, waar je heel wat maanden van het jaar plezier van hebt. Met name in de lente en de herfst, als de zon een beetje schijnt, maar het buiten nog niet heel warm is, drink je er een kopje koffie in je t-shirt! Heb je groene vingers, dan wordt het helemaal leuk, en gooi je je eigen oogst in de pan. In de zomer zet je alles juist open en kun je de kas als een fantastische veranda gebruiken. Verder kan het dak van de kas worden ingezet voor het opwekken van energie. Zelfvoorzienend wonen, één met je omgeving!

Sprout House is een flexibel ontwerpconcept. Als uitgangspunt zijn er verschillende basisformaten beschikbaar en het interieur is customizable. Ook kun je ervoor kiezen om het interieur deels zelf af te bouwen. Wat betreft de buitenzijde geven we elk huisje graag een unieke expressie, passend bij jou en de plek. En zelfs de vogels kunnen we uitnodigen, door de gevel natuurinclusief vorm te geven.

Vrijheid in ontwerp
Collectief

Ook is het mogelijk met Sprout aantrekkelijke rijwoningen of “dorpjes” vorm te geven; elk huis uniek, maar toch onderdeel van dezelfde familie en geworteld in het landschap. Binnen zo'n collectieve opzet worden groene energieconcepten vaak beter haal- en betaalbaar, dan wanneer alles individueel geregeld is.

Home

Sprout Marjolein

Deze kleine Sprout bouwden we voor niemand minder dan Tiny House-ambassadrice Marjolein Jonker!

Uitgelichte Sprouts

Sprout Dedmer en Diede

Dit is onze eerste echte Sprout! Die maakten we voor Dedmer, Diede en hun kids.

bottom of page