Sprout House (slider 2000px).jpg

SPROUT

 
Sprout

Sprout combineert een goed geïsoleerde basis met een ruime kas: dat levert betaalbare vierkante meters, energetische voordelen en extra woongenot op. We bieden keus uit een aantal "tiny" basismodellen tot vijftig vierkante meter voor een bedrag tussen de 90.000 en 120.000 euro (inclusief btw). De wat grotere modellen ontwerpen we samen met jou op maat, uitgaande van een prijs rond de 650 euro per kubieke meter (inclusief btw).

De basis

Sprout bestaat in de basis uit een solide woning waarin alle installaties, de badkamer, keuken, slaapplaatsen en opbergruimte zijn verwerkt. Dit volume wordt geprefabriceerd, per dieplader vervoerd en binnen mum van tijd neergezet. Het houtskelet wordt op een vast frame gebouwd en is met vlas geïsoleerd. Sprout kan op grote “schroeven” worden gefundeerd, die na eventuele verwijdering geen sporen achterlaten.

Een ruime kas

Aan het basisvolume, de "warme schil", wordt op locatie een hybride extensie geassembleerd: de kas! Dit is een niet geïsoleerde ruimte, waar je heel wat maanden van het jaar plezier van hebt. Met name in de lente en de herfst, als de zon een beetje schijnt, maar het buiten nog niet heel warm is, drink je er een kopje koffie in je t-shirt! Heb je groene vingers, dan wordt het helemaal leuk, en gooi je je eigen oogst in de pan. In de zomer zet je alles juist open en kun je de kas als een fantastische veranda gebruiken. Verder kan het dak van de kas worden ingezet voor het opwekken van energie. Zelfvoorzienend wonen, één met je omgeving!

Vrijheid in ontwerp

Sprout House is een flexibel ontwerpconcept. Als uitgangspunt zijn er verschillende basisformaten beschikbaar en het interieur is customizable. Ook kun je ervoor kiezen om het interieur deels zelf af te bouwen. Wat betreft de buitenzijde geven we elk huisje graag een unieke expressie, passend bij jou en de plek. En zelfs de vogels kunnen we uitnodigen, door de gevel natuurinclusief vorm te geven.

Sprout voor CPO's en ontwikkelaars

Ook is het mogelijk met Sprout aantrekkelijke rijwoningen of “dorpjes” vorm te geven; elk huis uniek, maar toch onderdeel van dezelfde familie en geworteld in het landschap. Binnen zo'n collectieve opzet worden groene energieconcepten vaak beter haal- en betaalbaar, dan wanneer alles individueel geregeld is.

Een project starten?
Menno.jpg

<< email Menno