top of page

Indigo is één van onze modulaire bouwsystemen die we samen met jou precies op maat en naar wens kunnen samenstellen. Van elementaire studio tot sleutelklare gezinswoning: elke Indigo is uniek maar behoort toch tot dezelfde, elegante familie.

INDIGO

Indigo Joram en Marlies

Een knusse Indigo met een hoop buitenruimte

Indigo Tanja en Jos

Ruime gezinswoning, minimale impact op de locatie

Indigo Marcel en Monique

Ruime veranda en vide met wenteltrap

Indigo Lia

Artist's studio in de bossen

Indigo Cynthia en Glenn

Gerecyclde dakpannen, lemen wanden en de additie van een kas onderscheiden deze Indigo

Indigo Marion

Compacte Indigo met een multifunctioneel interieur

Indigo Twente

Levensloopbestendig en full electric

Indigo Dunja

Onze eerste Indigo, in aardbevingsgebied!

Indigo Kenneth en Carolien

De kleinste Indigo, in een bijzonder Tiny House-dorpje

Marcel en Monique

Ruime veranda en vide met wenteltrap

Yoram en Marlies

Knus en buitenleven

Lia

Artist's studio in de bossen

Cynthia en Glenn

gerecyclde dakpannen, lemen wanden en de additie van een kas

Marion

Compacte Indigo met een multifunctioneel interieur

Twente

Levensloopbestendig en full electric

Dunja

Onze eerste Indigo!

Kenneth en Carolien

De kleinste Indigo, in een bijzonder Tiny House-dorpje

Tanja en Jos

Ruime gezinswoning, minimale impact op de locatie

Flexibel & Biobased

Indigo maakt persoonlijke architectuur en een gezonde manier van bouwen voor een breed publiek bereikbaar. Dankzij een optimaal samenspel tussen vormgeving, constructie en materiaalgebruik combineert Indigo ontwerpvrijheid met een snelle opbouwtijd en een minimale milieubelasting.

Elke Indigo-woning bestaat uit losse, geprefabriceerde elementen die ter plekke aan elkaar worden gemonteerd. Deze elementen kenmerken zich door een ”momentvaste” knik die een vrije indeling van de plattegrond mogelijk maakt en tegelijkertijd een fraaie, gebogen lijn tussen wand en dak oplevert. Tevens zijn de maat en de hellingshoek van de elementen zelf, binnen bepaalde marges, aanpasbaar. De elementen worden gemaakt van balken van gelamineerd hout en opgevuld met cellulose, een natuurlijk isolatiemateriaal. Voor de afwerking van dak, gevel en interieur zijn tal van opties mogelijk.

De flexibele maatvoering van de elementen en de vrije indeelbaarheid van de plattegrond maakt dat we samen met klanten perfect kunnen inspelen op individuele behoeftes en omgevingsfactoren. Maar dat niet alleen; hoewel we het interieur vaak mee-ontwerpen, kan Indigo als basaal wind- en waterdicht casco ook prima zelf afgebouwd worden. Daarin merken wij een groeiende behoefte: veel mensen leveren graag een betekenisvolle bijdrage aan hun eigen huis en besparen zo vaak ook wat op de kosten.

Binnen elk ontwerpproces stellen we al vroeg de contouren van een energieplan op, zodat we op integrale wijze een optimale balans tussen passieve ingrepen en slimme techniek vinden. 

FAQ

Home

Wat kost Indigo?

Prijzen hangen sterk af van de benodigde fundering en keuzes wat betreft interieur en installatietechniek. De prijs voor een compacte Indigo begint bij zo'n €200.000,-.

Kan Indigo ook buiten Nederland of de EU geleverd worden?

We kunnen de geprefabriceerde elementen waar Indigo uit bestaat in principe binnen de gehele EU leveren en opbouwen. Ook projecten buiten de EU zijn mogelijk, mits we daar de juiste bouwpartners vinden die de prefabricatie lokaal kunnen uitvoeren.

Hoe start ik een project?

Als je graag met ons aan de slag wil, stuur ons dan een email en vertel wat meer over jezelf en je plannen: bezit je bijvoorbeeld al een bouwkavel? En zo ja, waar precies? Heb je al wat programmatische wensen opgesteld? Wat is je bouwbudget? Etc.​

Als jouw plannen aansluiten bij onze craft kunnen we vervolgens een telefoongesprek of afspraak op ons kantoor in Amsterdam inplannen. Daarin kunnen we kennismaken en vertellen we je alles over hoe een ontwerpproces met ons eruit kan zien.

bottom of page