top of page
Ontwerpproducten
Ontwikkelmodellen

OVER ONS

Woonpioniers is opgericht in 2015, vanuit een diep geworteld verlangen een gezonde, systemische verandering te brengen in de manier waarop we bouwen en wonen. Anno nu werken we met een getalenteerd kernteam en een breed netwerk van uitvinders en makers om ons heen.

Marcel en Monique

Ruime veranda en vide met wenteltrap

Tanja en Jos

Ruime gezinswoning, minimale impact op de locatie

Lia

Artist's studio in de bossen

Cynthia en Glenn

gerecyclde dakpannen, lemen wanden en de additie van een kas

Marion

Compacte Indigo met geïntegreerd keukenmeubel

Theunis en Birgit

?

Dunja

Onze eerste Indigo!

Kenneth en Carolien

Een kleine Indigo in een bijzonder Tiny House-wijkje

Daniël Venneman

Founder Architect

Voordat Daniël Woonpioniers oprichtte studeerde hij cum laude af als architect aan de technische universiteit van Eindhoven en werkte hij bij enkele prestigieuze kantoren in Madrid, Berlijn en Nederland waar hij zich ontwikkelde op het gebied van architectuur, landschapsarchitectuur en product design. Recent werd hij genomineerd voor de Arc Award als Young Talent 2018.

 

Gedreven om ecologisch verantwoorde architectuur bereikbaar te maken voor iedereen heeft hij verschillende innovatieve concepten ontwikkeld zoals Hermit Houses en Indigo. In Daniëls optiek zijn individuele opdrachten nooit slechts opzichzelfstaande projecten maar kansen om nieuwe en in het grotere plaatje relevante manieren van ontwerpen en bouwen te ontdekken.

Wouter Bak

Partner Architect

Als gepassioneerde, doortastende ontwerper en projectmanager is Wouter een belangrijke schakel in het Woonpioniers team. Hij heeft een dubbele master’s degree in Architectuur en Building Technology behaald aan de TU Delft en vindt met vijftien jaar werkervaring op zak voor elke uitdaging een oplossing.

Leen Bogerd

Partner Architect

Leen heeft zijn Master’s degree in de Architectuur aan de universiteit van Delft behaald, na een Bachelor’s degree Product Design. Met zijn positieve houding en aanstekelijke enthousiasme weet hij u als klant heel prettig door ontwerpprocessen en de vergunningsfase heen te leiden.

Jorien Vlaar

Projectarchitect

Jorien behaalde haar Master’s degree in architectuur aan de TU Eindhoven en is uitgegroeid tot een vaardige projectmanager van zowel particuliere opdrachten als complexe cpo-projecten. Ze vindt bij Woonpioniers volgens eigen zeggen dat wat het vak van ontwerper zo leuk maakt terug; het persoonlijke, directe contact met klanten en de tastbaarheid van bouwen.

Menno Versluis

Ontwerper / tekenaar

Menno is een bevlogen interieurontwerper en technisch tekenaar. Hij is onder andere verantwoordelijk voor Tiny House gerelateerde opdrachten maar werkt ook mee aan de ontwikkeling van andere projecten. Met frisse energie en nieuwsgierigheid ontdekt hij kansen in iedere opdracht die hij vervolgens zorgvuldig uitwerkt. 

Jaap Le

Projectarchitect

Jaap heeft een groot hart voor ecologisch maar ook sociaal maatschappelijk duurzame woonprojecten. Collectieven die de grenzen willen verleggen kunnen rekenen op zijn enthousiasme en oog voor detail; daar waar het lastig wordt pakt Jaap door en gaat tot de bodem. Jaap haalde zijn Master's degree in de Architectuur aan de universiteit van Delft en is al enige jaren een steady, full-time aanwinst voor ons team.

Miriam Asghdom

Stagiair

Na de KABK studeert Miriam nu aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam. Gedurende haar stage leren we Miriam alle ins- en outs van de maakkant van het ontwerpersvak. Maar dit is een win-win, want op haar beurt helpt Miriam ons met het vertalen van eerste ideeën naar ruimtelijke scenario's. En daarin is ze supergoed!

Ron Stet

Energie Adviseur

Met goed gevoel voor materiaalgebruik, passieve technieken, de kwaliteiten van een bepaalde locatie en met jouw specifieke manier van leven in gedachte, weet Ron, onze 'energie architect', de weg te wijzen in het ontwerpen van een slimme installatie-opzet. Door middel van een computerprogramma dat hij zelf ontwierp kan Ron de gehele energiehuishouding van een gebouw precies doorrekenen en komt hij telkens tot waardevolle inzichten en uitvindingen. 

Arthur van der Lee

Co-founder / Conceptontwikkeling

Als geboren pionier studeerde Arthur Mixed Media Art op de kunstacademie en stelde vroeg in zijn leven vragen bij de manier waarop we in het westen onze huizen en woonomgeving ontwerpen. Op dat pad heeft hij Daniël leren kennen en niet veel later zag Woonpioniers het licht. Arthur draagt achter de schermen bij aan de ontwikkeling van Woonpioniers op inhoudelijk en conceptueel niveau en is af en toe betrokken bij ontwerpprocessen.

Home

bottom of page