top of page

Fotografie: Nina van den Broek

Tiny Village Rentree

De motivatie, het doel van Woonpioniers, opgericht in 2015, was en is in de kern simpel: we bekrachtigen pioniers in het waarmaken van gezonde, persoonlijke en betaalbare woningen. Compact maar hoogwaardig bouwen en het slim delen van voorzieningen zijn daarin vaak belangrijke ingrediënten geweest. Niet lang nadat we begonnen kreeg de Tiny House-beweging voet aan wal in Nederland en dat gaf ons dan ook een vliegende start: in de media wemelde het plots van de kleine huisjes en door het hele land klopten geïnspireerde burgers aan bij overheden. En bij ons.

 

Sindsdien is er een hoop gebeurt. Het 'Tiny Village', dat we in opdracht van woning-bouwcorporatie Rentree realiseren is daar een geweldig voorbeeld van. Want hoewel velen het idee van kleine, kwalitatieve huisjes en een ontspannen gemeenschapsgevoel omarmen, heeft lang niet iedereen toegang tot een geschikte locatie en de middelen om aan de slag te gaan. Dit project combineert uitgangspunten van zowel 'Tiny-' als Co-housing binnen een sociale opzet en is in nauwe samenwerking met de toekomstige bewoners vormgegeven.

 

Al bij onze oprichting in 2015 filosofeerden wij erover dat woningcorporaties en de Tiny House-beweging in potentie een sterke match vormen. Nu aan ons om dat te bewijzen! Voor dit project werken we binnen een design-and-build-constructie met aannemer Hunebouw. De eerste spade van dit project gaat 2022 de grond in.

"Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed - it’s the only thing that ever does"

Margaret Mead

Bruto opp

Netto opp

Architect

Aannemer

Bouwfysicus

Interieur

Installaties

95 m2

Daniël Venneman

Ron Stet

door opdrachtgevers

127 m2

Studio Eco

Project Architect

Wouter Bak

Woodteq

Collectief

bottom of page