INDIGO

Van elementaire studio tot volledig uitgeruste gezinswoning; samen met jou kunnen we jouw eigen Indigo samenstellen. Elke Indigo is uniek maar behoort tot dezelfde modulaire familie. Jamie Nee en Nanna de Jong maakten een fantastische animatie die dat in minder dan een minuut nog eens laat zien. 

 •  INDIGO 

   Tanja & jos 

  ontwerp je eigen Indigo / modulair / customizable 

 • Indigo banner 2200px.jpg

   INDIGo 

   Lia's Artist Studio 

  ontwerp je eigen Indigo / modulair / customizable 

 • Indigo Dunja _ design by Woonpioniers _

   indigo

   dunja's Hide out 

  ontwerp je eigen Indigo / modulair / customizable 

 • Indigo Cynthia & Glenn 2.jpg

   indigo

   ecopioniers Cynthia & glenn 

  ontwerp je eigen Indigo / modulair / customizable 

INTEGRALE ARCHITECTUUR

Met Indigo wil Woonpioniers persoonlijke architectuur en een gezonde manier van bouwen voor een breed publiek bereikbaar maken. Dankzij een optimaal samenspel tussen vormgeving, constructie en materiaalgebruik combineert Indigo ontwerpvrijheid met een snelle opbouwtijd en een minimale milieubelasting.

Elke Indigo-woning bestaat uit losse, geprefabriceerde elementen die ter plekke aan elkaar worden gemonteerd. Deze elementen kenmerken zich door een ”momentvaste” knik die een vrije indeling van de plattegrond mogelijk maakt en tegelijkertijd een fraaie, gebogen lijn tussen wand en dak oplevert. Tevens zijn de maat en de hellingshoek van de elementen zelf, binnen bepaalde marges, aanpasbaar. De elementen worden gemaakt van balken van gelamineerd hout en opgevuld met cellulose, een natuurlijk isolatiemateriaal. Voor de afwerking van dak, gevel en interieur zijn tal van opties mogelijk.

De flexibele maatvoering van de elementen en de vrije indeelbaarheid van de plattegrond maakt dat we samen met klanten perfect kunnen inspelen op individuele behoeftes en omgevingsfactoren. Maar dat niet alleen; hoewel we het interieur vaak mee-ontwerpen, kan Indigo als basaal wind- en waterdicht casco ook prima zelf afgebouwd worden. Daarin merken wij een groeiende behoefte: veel mensen leveren graag een betekenisvolle bijdrage aan hun eigen huis en besparen zo vaak ook wat op de kosten.

Binnen elk ontwerpproces stellen we al vroeg de contouren van een energieplan op, zodat we op integrale wijze een optimale balans tussen passieve ingrepen en slimme techniek kunnen vinden. 

 
FAQ

Wat kost Indigo?

Indigo is een modulair systeem dat we op jouw wensen en budget kunnen afstemmen. In deze productfolder vind je meer informatie over de prijsopbouw van een aantal gerealiseerde Indigo's. De prijs voor een compacte Indigo begint bij zo'n €150.000,-. Prijzen hangen sterk af van de benodigde fundering en keuzes wat betreft interieur en installatietechniek.

Kan Indigo ook buiten Nederland of de EU geleverd worden?

We kunnen de geprefabriceerde elementen waar Indigo uit bestaat in principe binnen de gehele EU leveren en opbouwen. Ook projecten buiten de EU zijn mogelijk, mits we daar de juiste bouwpartners vinden die de prefabricatie lokaal kunnen uitvoeren.

 

Hoe start ik een project?

Als je graag met ons aan de slag wil, stuur ons dan een email en vertel wat meer over jezelf en je plannen: bezit je bijvoorbeeld al een bouwkavel? En zo ja, waar precies? Heb je al wat programmatische wensen opgesteld? Wat is je bouwbudget? Etc.

Als jouw plannen aansluiten bij onze craft kunnen we vervolgens een telefoongesprek of afspraak op ons kantoor in Amsterdam inplannen. Daarin kunnen we kennismaken en vertellen we je alles over hoe een ontwerpproces met ons eruit kan zien.

EEN PROJECT STARTEN?
 • Instagram - Black Circle
 • Facebook