Fotografie: Henny van Belkom

Lia's artist’s studio

Lia’s studio is een goed voorbeeld van hoe Indigo precies kan worden afgestemd op persoonlijke voorkeuren. Doordat de keuken, het sanitair en ook de trap in het midden zijn georganiseerd wordt de woning beneden opgesplitst in een woongedeelte en een prachtig atelier. Tegelijkertijd konden beide kopgevels op deze manier geheel in glas worden uitgevoerd. Boven biedt dit zicht naar beide kanten, wat in combinatie met de vloeiende lijn in het plafond een pure, meditatieve ruimte oplevert. 


 

Tot en met de kledingkast in de slaapkamer is het gehele interieur specifiek voor Lia ontworpen en door onze vaste interieurbouwer op maat gemaakt. Zo is een heel harmonieus beeld ontstaan en konden een hoop slimme ingrepen worden geïntegreerd: de trap, bijvoorbeeld, vormt deels het plafond van de douchecabine en een aantal traptreden zijn als lade bruikbaar. De vloer beneden is uitgevoerd in gepigmenteerd beton. 


 

De vloerverwarming in deze woning is aangesloten op een ventilatiewarmtepomp, die door tien full black zonnepanelen aan de luwe zijde van het dak van stroom wordt voorzien. Op echt koude dagen vult een efficiënte houtkachel dit systeem aan. Het hout hiervoor komt van Lia’s eigen terrein. Aangezien de woning in de schaduw van veel bomen staat, kon de woonkamer direct op het zuiden worden gepositioneerd zonder aanvullende koelmaatregelen. 

Bruto opp

Netto opp

Kosten

Locatie

Architect

Aannemer

Bouwfysisch advies

Interieur

Installaties

94 m2    

69 m2

€ 197.000 incl. BTW

Giethmen, Nederland

Daniël Venneman

Woodteq

Ron Stet

Gijs Blind

Studio Eco

Fundering

Constructie

Isolatie

Dak

Gevel

Vliesgevel

Kozijnen

Wanden

Vloer BG

Hectar betonvloer op zand

gelamineerde houten spanten

cellulose

gecoat staal

gebeitst douglas

lariks balken

Oregon pine / HR++ glas

vuren drielaagsbeplating

gepigmenteerd beton

FAQ

Wat kost Indigo?

Prijzen hangen sterk af van de benodigde fundering en keuzes wat betreft interieur en installatietechniek. De prijs voor een compacte Indigo begint bij zo'n €200.000,-.

Kan Indigo ook buiten Nederland of de EU geleverd worden?

We kunnen de geprefabriceerde elementen waar Indigo uit bestaat in principe binnen de gehele EU leveren en opbouwen. Ook projecten buiten de EU zijn mogelijk, mits we daar de juiste bouwpartners vinden die de prefabricatie lokaal kunnen uitvoeren.

 

Hoe start ik een project?

Als je graag met ons aan de slag wil, stuur ons dan een email en vertel wat meer over jezelf en je plannen: bezit je bijvoorbeeld al een bouwkavel? En zo ja, waar precies? Heb je al wat programmatische wensen opgesteld? Wat is je bouwbudget? Etc.

Als jouw plannen aansluiten bij onze craft kunnen we vervolgens een telefoongesprek of afspraak op ons kantoor in Amsterdam inplannen. Daarin kunnen we kennismaken en vertellen we je alles over hoe een ontwerpproces met ons eruit kan zien.

Een Indigo project starten?
Leen.jpg

<< email Leen