top of page

Fotografie: Nina van den Broek

Indigo Joram en Marlies

Deze landelijke Indigo in het buitengebied van Zutphen valt op door een integraal ontwerp van woonhuis en schuur; beide zijn gekoppeld door een entree die de twee zadeldaken met elkaar verbindt. Brede gevelplanken van thermisch gemodificeerd grenen zijn board-on-board bevestigd en geven de woning een robuuste uitstraling.

Bij binnenkomst in de hoge hal met grote raampartijen spelen licht en ruimte direct een duidelijke rol. Die zet zich door in de wit gestucte woonkamer voorzien van een spectaculaire glazen kopgevel - kenmerkend voor Indigo - op het zuidwesten. En de master bedroom boven, die als het ware vrij in de woonkamer hangt, vult zich via een groot raam aan de kant van de vide met licht en zicht. Een opstelling die, zonder bruikbare vierkante meters in beslag te nemen, maximaal ruimte geeft aan de ronde overgang van wand naar dak, een unieke feature van Indigo.

In contrast met de wit gestucte wanden en lichte vloer is voor bepaalde elementen van het interieur, zoals kozijnen, deuren, trap en keuken gekozen voor de warme, pure looks van verschillende houtsoorten. Een leuk detail wordt nog gevormd door de balustrade op de overloop die de bewoners zelf maakten.

De woonkamer ligt direct aan de tuin en is verbonden door een vlonder rondom. In het hoekje tussen schuur en woning is een zonnig zitje gesitueerd, een perfecte plek voor de barbecue.

Bruto opp

Netto opp

Architect

Aannemer

Bouwfysicus

Interieur

Installaties

69 m2

Daniël Venneman

Woodteq

Ron Stet

Gijs Blind

94 m2

Studio Eco

QUICK FAQ

Wat kost Indigo?

Prijzen hangen sterk af van de benodigde fundering en keuzes wat betreft interieur en installatietechniek. De prijs voor een compacte Indigo begint bij zo'n €200.000,-.

Kan Indigo ook buiten Nederland of de EU geleverd worden?

We kunnen de geprefabriceerde elementen waar Indigo uit bestaat in principe binnen de gehele EU leveren en opbouwen. Ook projecten buiten de EU zijn mogelijk, mits we daar de juiste bouwpartners vinden die de prefabricatie lokaal kunnen uitvoeren.

Hoe start ik een project?

Als je graag met ons aan de slag wil, stuur ons dan een email en vertel wat meer over jezelf en je plannen: bezit je bijvoorbeeld al een bouwkavel? En zo ja, waar precies? Heb je al wat programmatische wensen opgesteld? Wat is je bouwbudget? Etc.​

Als jouw plannen aansluiten bij onze craft kunnen we vervolgens een telefoongesprek of afspraak op ons kantoor in Amsterdam inplannen. Daarin kunnen we kennismaken en vertellen we je alles over hoe een ontwerpproces met ons eruit kan zien.

Overview

bottom of page