top of page

Ontdek de slimme
eigenschappen

Prefab en modulair

Alle woningen beschikken ieder over twee hoekramen die veel licht naar binnen brengen en de huisjes minder massief maken. Ook is er de optie voor een veranda!

Tiny Twins

1,2, of 3 slaapkamers

Pas een vide toe boven de woonkamer of laat de verdiepingsvloer doorlopen! Van één groot slaapvertrek tot één, twee of zelfs drie afgescheiden kamers, het is allemaal mogelijk, nu of later.

Tiny Twins

Multifunctioneel

Keuken en sanitair centraal op de begane grond deelt de begane grond op in tweeën; zo ontstaat een prettige woonkamer én een eetkamertje, studeer- of bijvoorbeeld levensloopbestendig slaapvertrek.

Tiny Twins

Twee-onder-eigen-kap

Tiny Twins hebben net als twee-onder-één-kap woning het voordeel dat ieder huisje veel privacy geniet maar zich toch behoorlijk efficiënt naar de ruimte voegt. De 'eigen kap' en gevelschakering brengt eenheid in diversiteit.

Tiny Twins

Hoekramen en veranda

Alle woningen beschikken ieder over twee hoekramen die veel licht naar binnen brengen en de huisjes minder massief maken. Ook is er de optie voor een veranda!

Tiny Twins

Energie-integraal

Hier nog een goede tekst voor bedenken.

Tiny Twins

Tiny Twins

Met Tiny Twins kun je alle kanten op; het schakelen en positioneren van de huisjes op locatie is super ruimte-efficiënt en de flexibele indeling houdt rekening met een brede doelgroep; van starters tot kleine gezinnen en ouderen. 

Tiny Twins project Deventer

In de ecowijk Groeneweerd in Deventer hebben we een eerste hofje van acht Tiny Twins gerealiseerd. Bijzonder aan dit project is dat het om sociale huurwoningen gaat en we in samenspraak met de toekomstige bewoners niet alleen de woningen maar ook het terrein en een gemeenschapsgebouw hebben ontworpen. 

ga naar projectpagina Groenweerd
download projectfolder

Vier duurzame
highlights

Het houtskelet wordt van fsc vurenhout gemaakt en de isolatie bestaat uit biobased hennepvezel en houtwol.

Low-tech, robuuste luiken houden warmte buiten op hete dagen.

De fraaie houten gevels van Tiny Duo's zijn van betaalbaar vuren maar hebben duurzaamheidsklasse 2, gelijk aan eiken! Middels een thermisch proces wordt de levensduur van 5-10 jaar opgewaardeerd naar 15-25 .

De gevels worden natuurinclusief gemaakt met nestkasten. Lichte begroeiing is ook mogelijk want de gevel wordt dicht uitgevoerd.

Onze visie op duurzaamheid

Een duurzame bouwcultuur is voor ons geen extraatje maar onze raison d'etre; ontevreden over het oude vuile bouwen zijn we een eigen toko begonnen en achter de knoppen van bevlogen ideeën gekropen. In plaats van hier en daar een snufje duurzaamheid werken we door al onze projecten heen aan vooruitziende, integrale en vaak discipline overstijgende oplossingen.

 • De huisjes worden uit ‘modules’ (ook wel prefab units genoemd) opgebouwd. Complexere vormen, zoals die van een gemeenschapsgebouw op maat, werken we graag in losse dak- en wand‘elementen’ uit. Beide methoden staan productie onder gecontroleerde condities en een bliksemsnelle montage ter plekke toe en zorgen ervoor dat er tijdens de bouw minder materiaal, energie en geld wordt verspilt. Tot slot kunnen de modules en elementen ook relatief eenvoudig gedemonteerd, mogelijk geremonteerd en uiteindelijk gecomposteerd worden. De voordelen van modulariteit worden zo ingezet om vanuit een beperkt budget, ecologisch verantwoorde keuzes te maken, waarbij we er op letten dat dit niet tot architectonische monotomie leidt. Doordat we maximaal inzetten op prefabricatie, kunnen we door het hele land werken. Woonpioniers werkt daarvoor met geselecteerde aannemers die deze bouwmethodiek door en door kennen.

 • De houtskeletbouw die we toepassen bij Tiny Twins is een bewezen en doorontwikkelde bouwmethode met een zeer lange levensduur. Daarnaast hebben onze woningen verschillende afwerkopties, waarmee aan alle kwaliteitseisen kan worden voldaan. Bijvoorbeeld gevels en kozijnen van thermisch gemodificeerd hout met duurzaamheidsklasse 1 of 2, dat bovendien niet kromtrekt. Dit hout is gestoomd, gedroogd en gebakken, waardoor de voor schimmels aantrekkelijke suikers in het hout verwijderd zijn. Zo gaat thermohout met gemak 20 jaar mee. Een levensduur die nog verder verlengd wordt door het hout aanvullend te coaten, zoals in het voorbeeldproject 'Groeneweerd' in Deventer is gebeurd.

 • Zeker! Normaal gesproken, wanneer we de ruimtes op de eerste verdieping volgens bouwbesluit als regulier verblijfsgebied zouden aanmerken is een stahoogte van 2,6m verplicht, over een breedte van minimaal 1,8m. Echter, vanuit de Tiny House-gedachte volstaat ons inziens een wat lagere, knusse slaapverdieping. Door alleen de benedenverdieping aan te merken als verblijfsgebied en de verdiepingsvloer als onbenoemde ruimte, hebben we de stahoogte van de verdiepingsvloer wat naar beneden kunnen brengen. Netto blijft zo toch voldoende verblijfsgebied. Deze beproefde en veilige invulling van de regels komt ten goede aan de compactheid van de woning, zonder af te doen aan de kwaliteit van de ruimtes.

 • De uitgangspunten van het woningwaarderingsstelsel die in het handboek huurcommissie worden beschreven vormen een voorwaarde voor de verhuurbaarheid van de gerealiseerde vierkante meters. Door deze uitgangspunten voor alle ruimten door te voeren is maximale verhuurbaarheid gerealiseerd.

 • Het liefst funderen we op zogenaamde stalen schroefpalen; daarmee besparen we op beton (lees CO2!), houden we de kosten onder controle en maken we de fundering zelfs demontabel. Afhankelijk van de samenstelling en draagkracht van de ondergrond zijn ook betonpalen of een betonfundering direct op een ondergrond van zand denkbaar.

 • De Tiny Twins van voorbeeldproject Groeneweerd in Deventer hebben ongeveer twee ton per woning gekost (incl BTW). De precieze prijs van de woningen is afhankelijk van vele factoren. Om hoeveel woningen gaat het, en waar? Welke varianten en duurzaamheidseisen zijn gewenst? Wat is het programma van Eisen (PvE) van het project als geheel? Wat is de status/planning van het project? En wat zijn de beoogde financiële kaders? Is deze informatie compleet dan kunnen we samen met een van onze bouwpartners snel een eerste prijsinschatting maken. Is er slechts een ruwe ambitie bekend? Dan kunnen we helpen met het maken van een ruimtelijke studie om de antwoorden op bovenstaande vragen in beeld te krijgen.

  De crux is dat met de compacte opzet van de woningen, de efficiënte terreinindeling en de slimme prefab productiemethode een aantrekkelijk hof van grondgebonden woningen gebouwd kan worden voor een totaalprijs die significant lager ligt dan ‘reguliere’ grondgebonden woningen.
   

 • Zoals elke nieuwbouwwoning voldoen ook Tiny Twins aan de BENG-eis (Bijna EnergieNeutraal Gebouw). Maar het liefst gaan we nog een stapje verder; door nul-op-de-meter of zelfs energie-positief te bouwen. De woningen en het gemeenschapsgebouw beschikken over eigen zonnepanelen. In elk van de huisjes is vloerverwarming aangebracht, waarmee ook gekoeld kan worden. Individuele warmtepompen zijn mogelijk maar liefst werken we toe naar een collectieve warmtepomp met buffervat in een gemeenschapsgebouw. In het geval van bovengenoemde voorbeeldproject Groeneweerd zijn de woningen individueel uitgerust met een warmtepomp maar tevens aangesloten op het warmtenet van de wijk. Dit kan dus ook, maar betreft een locatiespecifieke oplossing.
   

Specs, faq's en leesvoer

Hieronder vind je aanvullende informatie over ons ontwerpproduct Tiny Duo's

Contactgegevens

+31 6 83702641

Elektronstraat 12, Atelier 44

1014 AP, Amsterdam

Contactformulier

bottom of page