top of page

Erfdelen

Een erf ontwikkelen? Combineer biobased wonen met landschaps- en natuurherstel. Wij maken met jullie de plannen die deuren openen voor nieuw initiatief.

Ontwikkelmodellen

In de oude boerderij is een grote gemeenschapsruimte en één woning gemaakt. Hier staan tevens twee centrale wasmachines waar de bewoners samen gebruik van maken.

Middels twee 'Bio Barns' zijn in totaal zeven extra woningen toegevoegd. Dit opzichzelfstaande, flexibele woonconcept van Woonpioniers is perfect geschikt voor landelijke opgaves 

De hooischuur is omgetoverd tot werkplaats en opbergruimte en heeft boven een yoga-/meditatieruimte.

De uitgebreide gemeenschappelijke moestuin is een belangrijke ontmoetingsplek voor de bewoners van Buitendelen

In samenwerking met het waterschap is een wadi aangelegd die de biodiversiteit moet versterken en als buffer dient bij extreme neerslag.

In stijl met de rest van de ingetogen, kwalitatieve bebouwing is een fietsenschuur toegevoegd.

Beweeg over de witte stippen voor meer informatie

Erfdelen in combinatie
met Bio Barns

Bij Woonpioniers streven we ernaar participatieve ontwikkelmodellen te combineren met slimme biobased ontwerpconcepten. Dit heeft tal van voordelen wat personalisatie, kosten, doorlooptijd en duurzaamheid betreft. Bij Buitendelen hebben we ons ontwerpconcept Bio Barns benut; een type schuurwoning dat perfect past in het buitengebied en ruimtelijke interieurs met veel lichtinval oplevert.

ga naar Bio Barns >>

Wie wat waar? Lees meer over onze visie, aanpak en superpowers!

Op veel erven is het al mogelijk om oude schuren te vervangen door nieuwbouw ('rood voor rood'). Maar met integrale plannen waarin duurzame woonvormen, landschapsherstel, biodiversiteit en waterbeheer samenkomen is het in veel gemeenten mogelijk als groep de deuren te openen voor het toevoegen van meerdere nieuwe adressen. Dit biedt een kans tot het stichten van “deelerven”. Hier woon je samen met vrienden en kennissen of juist met verschillende generaties, van starters tot senioren. Wonend rondom een brink biedt je eigen voordeur en achtertuin privacy, maar deel je erf, gemeenschappelijke ruimtes, en wie weet ook zaken als mobiliteit.

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Home

Voorbeeldproject

Buitendelen (oplevering 2024) is een goed voorbeeld van collectief particuliere ontwikkeling die nieuw leven geeft aan een oud erf en 4 ha land. Met 8 huishoudens samen wordt de biodiversiteit en de waterhuishouding van het gebied versterkt. De nieuwe schuurwoningen gaan op in het landschap en de oude boerderij is in ere herstelt.  

Project Buitendelen
bottom of page