(e)Co-living studio @ RAvB
Icon collectivity def front.png
Icon modular def front.png
Icon biobased def front.png
Icon energy def front.png
Icon landscape def front.png

Rotterdamse Academie van Bouwkunst vroeg ons in 2019 een kwartaalstudio vorm te geven voor haar studenten. Deze studio hebben we opgezet rondom het thema hedendaagse vormen van collectief samenwonen, dat ons in onze praktijk dagelijks bezig houdt. De behoefte aan het samen en zelfstandig ontwikkelen van woningen en leefomgevingen is groot maar stedenbouwkundige en architectonische concepten zijn schaars. Op onderzoek dus met de studenten van de RAvB!

We hebben ieder uitgedaagd een specifieke doelgroep te kiezen, een programma uit te werken, tot een ruimtelijk ontwerp te komen én, als eindproduct, een korte animatie te maken die vraagstelling en resultaat samenvat. Niet alleen is het creatieve proces van animeren waardevol om aan gesnuffeld te hebben, het dwingt je tevens om echt tot de kern van je verhaal te komen. We hebben illustratoren Nanna de Jong en Jamie Stulen, met wie wij zelf ook graag samenwerken, gevraagd het maken van de animaties te begeleiden.

 

Verder hebben we een excursie naar Berlijn begeleid als onderdeel van het studioprogramma, een stad met veel interessante collectieve woonprojecten.

Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de eindresultaten van de studieperiode. 

MEER INFO?
Daniel 2.jpg

<< vraag Daniël