top of page

Indigo Joram en Marlies

Deze landelijke Indigo in het buitengebied van Zutphen valt op door een integraal ontwerp van woonhuis en schuur; beide zijn gekoppeld door een entree die de twee zadeldaken met elkaar verbindt. Brede gevelplanken van thermisch gemodificeerd grenen zijn board-on-board bevestigd en geven de woning een robuuste uitstraling. 


Bij binnenkomst in de hoge hal met grote raampartijen spelen licht en ruimte direct een duidelijke rol. Die zet zich door in de wit gestucte woonkamer voorzien van een spectaculaire glazen kopgevel - kenmerkend voor Indigo - op het zuidwesten. En de master bedroom boven, die als het ware vrij in de woonkamer hangt, vult zich via een groot raam aan de kant van de vide met licht en zicht. Een opstelling die, zonder bruikbare vierkante meters in beslag te nemen, maximaal ruimte geeft aan de ronde overgang van wand naar dak, een unieke feature van Indigo. 


In contrast met de wit gestucte wanden en lichte vloer is voor bepaalde elementen van het interieur, zoals kozijnen, deuren, trap en keuken gekozen voor de warme, pure looks van verschillende houtsoorten. Een leuk detail wordt nog gevormd door de balustrade op de overloop die de bewoners zelf maakten. De woonkamer ligt direct aan de tuin en is verbonden door een vlonder rondom. In het hoekje tussen schuur en woning is een zonnig zitje gesitueerd, een perfecte plek voor de barbecue.

Wat is Indigo?

Indigo is één van onze modulaire ontwerpproducten die we samen met jou precies op maat en naar wens kunnen samenstellen. Van elementaire studio tot sleutelklare gezinswoning: elke Indigo is uniek maar behoort toch tot dezelfde, elegante familie.