Impressie Landlink.jpg
EO Wijers 2020

Onder de naam Landlink >> roept Woonpioniers samen met andere architecten en ontwikkelaars op de Nederlandse woningbouwopgave als katalysator in te zetten voor een brede transitie. Eén die landschap, milieu en sociale verbondenheid ten goede komt. Om dat te bereiken dokteren we intelligente ontwerpstrategieën uit. Zo hebben we ons als finalisten van de ontwerpwedstrijd EO Wijers 2020 -naar een verrukkelijk en vitaal platteland >> in de Noord-Brabantse regio Kempen gericht op de transformatie van de erven van vrijkomende agrarische bedrijven (VAB's). De verloedering van VAB's zorgt daar, maar ook elders in Nederland, voor problemen. Terwijl deze eilanden in het groen prachtige kansen bieden.

De huidige woningontwikkeling op erven is met name die van de happy few; wonen in het groen, dat kan, mits je er flink voor betaalt. Wij zeggen juist: ontwikkel inclusieve, hedendaagse woonprogramma's, waar een blijvende relatie met het landschappelijk en agrarisch systeem tot stand wordt gebracht. 

In onze uitwerking hebben we tevens voortgebouwd op GRASP >>: een innovatief simulatiemodel dat de ecologische voetafdruk van de klein- of grootschalige ontwikkeling van woningen en leefgebied inzichtelijk maakt.

Projectteam

Woonpioniers 

GG-Loop

H+N+S

Revolution Development

Daniël Venneman

Arthur van der Lee 

Giacomo Garziano

Gianmarco Daniele

Tim Kort​

Josje Hoefsloot

Cristina di Paola

Jeroen Pijnenburg