Buitenwerkplaats Hoorneboeg

Op de Hilversumse hei wordt gewerkt aan een tweede leven van de Hoorneboeg, een 'buitenplaats voor inspiratie'. Niet alleen realiseerden we het entree gebouw van deze bijzondere locatie, maar we maakten ook een ontwerp voor de 'buitenwerkplaats'. Een prachtige plek in het bos waar je met je handen natuurlijke materialen leert bewerken en ambachten doorgegeven worden; van lepels snijden, zeep maken en wol vilten tot moestuinieren, fermenteren en kruidenleer. En ook een plek waar ruimte is voor lezingen, groepsbijeenkomsten, (natuur)coaching, kunstzinnige activeiten en verhalen rond het kampvuur.

De buitenwerkplaats bestaat uit twee gebouwen, een atelier/keuken met logiesfunctie op de eerste etage en een houtwerkplaats/vrijwilligersruimte. Beide gebouwen zijn zo gepositioneerd dat er geen bomen gekapt hoeven worden.

Bruto opp

Netto opp

Architect

Aannemer

Bouwfysicus

Interieur

Installaties

95 m2

Daniël Venneman

Ron Stet

door opdrachtgevers

127 m2

Studio Eco

Project Architect

Wouter Bak

Woodteq

Custom

Fotografie: Nina van den Broek