Woonpioniers

Tiny House Hester

maatwerk

Voor Hester en haar dochtertje ontwierpen we een big uitgevallen Tiny House, op zes wielen, met een net van touw om in te chillen, een uitschuifbaar bed en de slimste trap van Nederland. Liberté Tiny Houses bouwde het huisje binnen mum van tijd en Hester vond een Tiny Village in Nieuwegein om erin te kunnen wonen.

Particulieren

Wil je als particulier gewoon heel graag samen met ons jouw eigen Tiny House realiseren? Woonpioniers maakt een, precies op jouw behoeften toegesneden, ontwerp en begeleidt de bouw. Je kunt daarbij gebruik maken van een van de bouwers in ons netwerk, een eigen bouwer kiezen, maar eventueel ook zelf aan de slag!

We steken het ontwerpproces zó in, dat we richting het door jouw beoogde budget werken. Je kunt het natuurlijk zo gek of sober maken als je wilt, maar over het algemeen geldt dat de kosten voor een fatsoenlijke Tiny House ergens tussen de € 35.000,- tot € 60.000,- incl. BTW liggen. Ben je een echte pionier? Zelfbouw is mogelijk vanaf zo’n € 20.000,- . Ook daarin kunnen we je dus bijstaan.

Een kort en krachtig ontwerptraject bestaat uit 3 of 4 sessies waarin we samen schetsen en al doende verschillende belangrijke onderwerpen doorlopen: bouwmethode, ruimtelijke opzet, installaties, interieur en afwerking. Hiervoor nemen we minimaal 2 weken tot een maand de tijd. Na afstemmen met de verschillende uitvoerende partijen in kwestie, kunnen we ongeveer binnen 2 a 3 maanden beginnen met de bouw, zodat je binnen een half jaar in je eigen unieke huisje zit..

Overheden en ontwikkelaars

Waar zet je zo’n Tiny House in vredesnaam neer? Steeds meer mensen stappen vol plannen richting gemeente maar die plannen in een werkbare vorm gieten ain’t so easy. Zo voldoen veel Tiny Houses niet aan het bouwbesluit, daar begint het al. En in de vaak tijdelijke situaties die worden onderzocht komen gegarandeerd allerlei leuke regelvragen omhoog: aansluitingen, veiligheid, contracten, communicatie, wat doen we ermee?

Daar waar het over één Tiny House gaat, gaat het trouwens al snel over meerdere Tiny Houses; de beweging drijft op een diepe behoefte aan vrijheid maar juist ook aan authentieke verbindingen! Op naar “Tiny Villages” dus! En in zo’n Tiny Village is misschien wel ruimte voor wat eigen voedselproductie, voor het delen van spullen en het ruilen van diensten.

Vanuit onze praktische ervaring met Tiny House- en Tiny Village-processen kunnen wij overheden en ontwikkelaars (of particuliere grondeigenaren) bijstaan in het pionieren: van presentaties tot consult, langdurige procesbegeleiding en het werken met community’s. De stap van product naar plaats zal de sleutel vormen tot een zinderende Tiny House-cultuur.

Meer informatie over dit project of onderwerp?

neem contact op met Daniël Venneman
Ontwerp & Ontwikkeling JeroenSchoonderbeek.nl
terug terug