Woonpioniers

Hermit Houses

producten

De Heremiet in ons, de kluizenaar, de woudbroeder; hij of zij verdient wat aandacht. Of beter nog, een Hermit House! Waar men vroeger meer dan nu zijn toevlucht nam tot de vruchtbare grond van “eenen cel, kluis of hut in het bos” is deze hedendaagse “hermitage” een plek om tot je essentie te komen.

Ver buiten de bewoonde wereld of midden in de stad, in de luwte van een achtertuin, daar kun je ze inmiddels vinden. En anno nu wordt er niet zozeer gebeden, als wel gewerkt, gelogeerd, gespeeld en gewoond. Elk huisje kan zo worden aangepast dat jij er precies mee kan doen wat je wilt.

In de zonderlinge zig-zag vorm van een Hermit House zit trouwens een slimmigheid verborgen: hierdoor is een extra draagconstructie overbodig – denk aan de stevigheid van gevouwen papier. Daarnaast kunnen de huisjes goed in delen worden getransporteerd en staat de constructie in één dag. Doordat de huisjes licht en stabiel zijn is ook een ingrijpende fundering niet noodzakelijk. Het concept leent zich daarom ideaal voor vergunningsvrij bouwen in eigen tuin of op afgelegen plekken midden in de natuur.

En dan is er nog iets. We noemden het in feite al even, Hermit Houses zijn optimaal aanpasbaar, maar de manier waarop is buitengewoon. Zo kun je middels een online app, zelf je huisje modelleren, gratis een persoonlijke open source handleiding downloaden en daar je eigen vrije gang mee gaan. De Heremiet van vroeger zou trots op ons zijn geweest, delen in een wereld van hebben! Maar delen ís het nieuwe hebben, of het oude hebben, maar net hoe je wilt.

The Hermit Houses zijn ontstaan vanuit een samenwerking tussen architect en bouwer Daniël Venneman en architect en programmeur Mark van der Net. Samen bouwden zij de eerste prototypen. Zoals dat zo mooi heet zijn the Hermit Houses een toonbeeld van “mass-customisation”, van verregaande aanpasbaarheid, waarmee we een brug hebben willen slaan tussen ontwerper en gebruiker, tussen jou en ons. Het project heeft in meerdere internationale bladen en blogs geschitterd omdat het wat betreft die mogelijkheid tot personalisering een voorbeeld is binnen de architectuur. Nike deed zoiets bijvoorbeeld al met schoenen.

Heb je zelf geen zin of mogelijkheid om te gaan staan zagen then that’s where we come in. In een persoonlijk proces stellen we een Hermit House met je samen waar je nooit meer uit weg zou willen, om vervolgens met één druk op de knop een bouwpakket van kwalitatief hoogwaardige panelen uit de fabriek van onze partner Mill Panel te doen rollen. Zelfs dit bouwpakket zou je vervolgens eigenhandig in elkaar kunnen zetten (waarmee je op de kosten bespaart) maar je mag dat vanzelfsprekend ook aan ons overlaten. Ons team kan zo’n beetje alles, zo ontstaan onder haar bevlogen handen tevens complete interieurs.

Oja, dan nog iets. Een echte Heremiet koppelt zich, voor de aansluiting met het hogere, vrijwillig juist wat meer los van het aardse. Zo ook van nutsvoorzieningen! Middels de integratie van zonnepanelen, een kookkachel, een droogtoilet, waterfilters, of zelfs een hout gestookte douche is het mogelijk je huisjes van basic comfort te voorzien, zonder aan te hoeven sluiten op de bestaande infrastructuur. Waar aansluitingen juist gewenst zijn kunnen we ze integreren.

Meer informatie over dit project of onderwerp?

neem contact op met Daniël Venneman
Ontwerp & Ontwikkeling JeroenSchoonderbeek.nl
terug terug