Woonpioniers

Deelthuis Hilversum

gebiedsontwikkeling

Proeven aan a Tiny Life

Stel je een prachtige plek voor, in het bos, aan de Hei. Een plek waar de stilte en de mystiek je ontzag inboezemen, waar de dauw ochtends over de heide hangt en Hooglanders los lopen. Waar je buiten bent en je handen in de aarde kan steken. Waar je opnieuw de ongepolijste aspecten van het leven midden in de natuur kan ervaren. Haardhout hakken, vuur stoken, je eigen stukje moestuin. Een plek om dichter tot de essentie van het leven en elkaar te komen en even te ontsnappen aan de waan van alledag. Deze plek, dat is de Hoorneboeg.

Deelthuis is één van de geselecteerde initiatieven die een nieuwe invulling zullen geven aan landgoed de Hoorneboeg in Hilversum. Dit ‘zelfvoorzienende deeldorp’ bestaat uit zeven duurzame atelierhuisjes, ingebed in een collectieve tuin. “Een plek voor bezielde community, inspirerende genodigden en gasten van het landgoed om kennis te maken met duurzamer en bewuster leven”.

Een beknopt online platform stelt je daarbij in staat om te zien wie je buren zullen zijn op het moment dat je wilt komen, je in te schrijven voor programmering of zelf initiatieven voor te stellen. “Zo kan je elkaar inspireren”.

In alle huisjes bevinden zich op de begane grond ateliers, van klein tot groot. Aanvullend zijn er o.a. een gemeenschappelijke keuken en woonkamer, hebben we een klein houtbewerking handwerkplaatsje voor ogen en is er natuurlijk de Deeltuin. Naast eigen voedsel produceert dit energieneutrale deeldorpje haar eigen electriciteit, en zorgen we dat we met behulp van helofytenfilters ook qua sanitatie de kringloop lokaal sluiten.

In het weekend zal het accent op ontmoeten en ontspanning komen te liggen. Gedurende de week vormt Deelthuis een ideale werkplek in de natuur. “Een soort ‘heide-hub’, helemaal weg in het groen maar centraal in het land, waar je samen met andere bezielde ondernemers gefocussed kan werken aan toffe groene initiatieven”.

Naast Deelthuis zullen er op het landgoed ook nog een veganistisch (tuin-to-table) restaurant, een ‘Meergeneratiehuis’, yoga-retreat, een centrum voor persoonlijke ontwikkeling en een broedplaats voor groene vraagstukken komen.

Deelthuis op de Hoorneboeg zal in de zomer van 2019 gelanceerd worden. “De focus komende periode is op het rond krijgen van de financiering en begin van de werving van de community. Ons initiatief leent zich bij uitstek voor crowdfunding, na de zomer zullen we hier meer over vertellen, bijvoorbeeld over hoe je kunt participeren.” Heb jij interesse en wil je meer weten? Vul dan alvast een community formulier in die je in het rijtje links onder aan deze pagina vindt. Hiermee kom je op onze mailinglijst én help je ons een handje om deze droom een werkelijkheid te maken.

Voor ieder huisje wordt gezocht naar een sponsor, iemand (persoon of bedrijf) die betrokken wil zijn bij het initiatief en financieel kan bijdragen aan de realisatie van Deelthuis. Wil je meer informatie of sponsor worden? Of weet je nog meer gave locaties? Laat het weten via deelthuis@gmail.com

Check hier onze pitch: Deelthuis_Samen_Ont-moeten

 

 

 

Meer informatie over dit project of onderwerp?

neem contact op met Daniël Venneman
Ontwerp & Ontwikkeling JeroenSchoonderbeek.nl
terug terug